Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
maandag, 30 december 2013 12:08

Hoe gebruik ik al die techniek.

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zoals jullie zien ben ik een fervent gebruiker van technische middelen, ik wil veel en kom vaak tot het punt wat en hoe werk je nou met die techniek, en wat heb je er aan behalve alle mooie verkooppraatjes. Hoe beïnvloed alle techniek jouw dagelijkse leven en wat voor gemak heb je er van.

Ik ben nu op een punt gekomen dat de hardware en het systeem wat ik bezit veel zaken kan realiseren, maar hoe pas ik dat nou allemaal toe. Tuurlijk de lampjes aan en uit zetten en de buitenverlichting met sensor. In de praktijk zullen kant en klaar gekochte 'bouwmarkt' producten dat braaf voor je doen. Setje HUE lampen en alles gaat via de telefoon. Komt er een nieuwe verwarming is dat tuutlijk met slimme thermostaat en binnekort komen ze bij je thuis een slimme electra, water en gas meter plaatsen en alles is gereed. Ook de nieuwe zonwering met een afstandbediening. En we hadden al een mobiel en een vaste telefoon.

Okay ik heb dat al vele jaren en had de meeste van die nieuwe dingen al vrij vroeg in mijn bezit of mocht er mee werken. Toen waren er nog computers zonder Internet? Met een zelf gesoldeerde kabel naar de buurman kon ik chatten en kon je communcieren via BBS en Belde je per computer in op een systeem tegen telefoonkosten en die liepe dan aardig op. De meeste computers waren monochrome / zwart-wit.

Nu ben ik zover dat ik heeel veel kan maar wat moet ik ermee in de prive sfeer. De daadwerkelijke kosten voor echt geregelde acties zoals het open en sluiten van de ramen en deuren en dan ook nog op veilige wijze lopen dan flink op. Ik zou niet graag mijn voordeur willen regelen met goedlope kaku of zelf gebouwde devices willen bouwen. En als het wel goed en veilig is wat gebeurt er dan als er software mtig een foutje optreed of je maakt een programmeer fout. Dan werkt deze betrouwbaarheid tegen je. Ik kan bv wel een vergrendeling maken met een staalen balk, maar met een foutje kom ik er ook niet meer in. Een goed slot met sleutel is dan ook naar mijn idee de beste oplossing. Daarin tegen het openen en sluiten van deuren als je thuis bent is wel tof. Dur voordeur over nadenken maar een slot aleen al kost een paar honderd euro! Als je op dat punt bent gekomen is het geen technische knutsel hobby meer maar zal je al meer produkten van gerenomeerde merken gaan aanschaffen en is de noodzaak van Raspberry's niet meer nodig. Dan geld allen nog maar de interface waar alle op staat, wellicht geen Domoticz meer!

Even terug, maar 

 

 

Lees 862 keer Laatst aangepast op vrijdag, 10 november 2017 04:58
Meer in deze categorie: « Harddisk Operatie Sonos »
Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!