Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
woensdag, 11 mei 2016 12:06

Harddisk Operatie

Geschreven door MrDomo
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Harddisken, het opslagmedium. staan je bestanden op je computer, of in de Cloud. Uiteindelijk belanden al deze bestanden op een server. De meest gebruikte Harddisken zijn nog steeds fysieke apparaten met bewegende en roterende onderdelen, gevoelig voor storingen. Het is maar hoe je het bekijkt. Uiteindelijk trilt. roteert en beweegt alles op atomair nivo. Het geheugen in je telefoon is op dezelfde basis als jouw werkgeheugen gebaseerd en heeft dus geen bewegende onderderdelen?

 In een NAS, PC of video bewakings systeem gebruikt dus de fysieke variant. Ik heb er al veel versleten of vervangen om dat de cappaciteit van die dingen razendsnel vergroot. Bij mij is er dus weer eens een defect. Het was de USB disk verbonden aan de TV. In het verleden maakte/ repareerde wij disken door een low-level format uit te voeren als laatste redmiddel. Nadat natuurlijk geprobeerd was om de data of wat daar van over was trachten kopieren. Debug:800 of zo. Wat de disk dan deed was de beschadigde sectoren. Lokaties te markeren in een tabel en deze simpelweg niet meer te gebruiken. Menig disk kreeg weer een nieuw leventje. Disken waren toen echt wel prijzig.

Nu ga ik een poging doen deze disk ook te repareren, geen low level omdat ik smpelweg de kennis niet heb dus een andere aanpak. Op de disk zit een printplaat die de aansturing van de disk regelt. Daarop staat ook de firmware. Best grappig hoe de computers zij opgebouwd. Als je disk nou geen echt mechanisch geschraap vertoon, anders hoef je het niet eens te proberen. Maar de printplaat op de disk blijft interessant. Bewaren dus.

Ik ga nu kijken of ik een vergelijkbare print kan vinden en probeer deze om te zetten. De disk in je NAS stuk lijkt een hardware probleem, maar wat is hardware als er eerst firmware op betreffende hardware geladen moet worden eer de hardware functioneerd. En dan weer driivers in de software etc etc. om de USB case te gebruiken.. Ik had de USB case van de TV als getest met een nieuwe HD en deze bleek perfect te werken. En ik moet zeggen makkelijk demonteerbaar en solide van aluminium. Beetje ondergewaardeerd door mij. Niet een plastic cover als bij WD of mijn medion, en seageate disken.

Tijdens het demonteren van de defecte disk zie ik dat de print aan de onderkant waar contact gemaakt wordt met de HD connector veel oxidatie. maar ja hoe haal ik dat weg. meesta lkrabben maar deze print is wel erg klein. 

Lees 954 keer Laatst aangepast op woensdag, 15 november 2017 01:01
Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!