Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
woensdag, 07 februari 2018 01:38

Nodemcu of Raspberry Pi

Geschreven door Mr.Domo
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zoals ik al enige tijd geleden beschreef ben ik aan het testen gegaan met de arduino boards. In mijn geval ben ik begonnen met de NodeMCU versie. De ESP8266 maar dan inclusief  een USB aansluiting zodat je deze board direkt kan flashen vanaf je PC. Deze board is iets groeter als de ESP 8266 maar wel iets handiger, als je hele kleine devices wilt bouwen is de ESP natuurlijk handiger.

 Na enig experimenteren lijkt het er op dat ik deze boards veel ga inzetten. In een proef opstelling heb ik nu een ESP die mijn RF sensors ontvangt en vervolgens via Snap7 voor Arduino (Setiminio) naar mijn PLC stuurt. Door deze boardjes her en der in huis te plaatsen heb ik een zeer grote betrouwbaarheid gevreerd wat betreft ontvangst van RF 433 Signalen. Ik gebruik nu ook RFLink maar helaas zo goed als het werkt soms wordt er wel eens een signaal niet ontvangen. Dus heb ik besloten om de RF Sensoren via de NodeMCU te laten verlopen en de RFLink draagd dan zorg voor de ontvangst van weerstations en het aansturen van de RF Switches.

Het is de bedoeling dat er op de MCU boards ook een Temp / Vocht sensor te plaatsen en een RF Transmitter zodat ik door middel van MQTT ook RF signalen via de MCU's kan versturen dit vergroot ook de betrouwbaarheid van mijn Domotica systeem. Uiteraard zou ik ook Devices (Lampen ed.) kunnen schakelen door de MCU's als ik deze zou voorzien van relay's.

Het lijkt er op dat IoT goed werkt met de goedkope

Lees 263 keer Laatst aangepast op maandag, 02 april 2018 20:27
Meer in deze categorie: « Mosquitto naar PLC
Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!