Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
donderdag, 08 september 2016 00:10

PLC Als slimme meter?

Geschreven door Linux
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ik ben nu druk bezig met de meterstanden mogelijkheid binnen domoticz, maar als snel kwam ik er achter dat acurate en betrouwbare informatie betreft het energie verbruik niet zo makkelijk ging als gedacht?

Als snel liep ik alweer tegen het probleem van snelheid aan, het uitvragen van informatie over en weer tussen de Domoticz server (Raspberry Pi3) is weer en bottle neck, de kunst natuurlijk als altijd is om niet alles maar op te vragen en alles maar weer te verzenden maar juist allen de noodzakelijke. Maar goed dat weten we nu wel.

Om nog even terug te komen op Meterstanden. Hoe heb ik dat dan opgelost, hardware matig dan.. Ik heb natuurlijk veel rommeltjes thuis en ben al langer met sensoren ed bezig. En had nog een industrie sensor liggen waar ze dingetjes mee tellen of positioneren, okay spul dus maar het probleem is vaak dat alle apparaten en elektronica op een andere spanning werkt, het aantal volts dus.. Mijn PLC bv werkt op 24 volt inclusief alle aangesloten sensoren en relais. De Raspberry werkt met 5 of 3,3 volt, dus ook voor de aangesloten apparaten, als deze natuurlijk niet zelfvoorzienend zijn.

Ik heb heel veel DIY , zelf maak projecten gelezen en begreep dat Energie tellers met een Reedcontact, magneetje , een LDR licht gevoelig dingetje de rond draainede schijf of het veranderen van de lettertjes te monitoren, elke puls staat dan voor een bepaalde hoeveelheid, energie, gas of water. En laat ik nou de pulsen van de rond draaiede schijf kunnen meten met een sensor die ik al jaren ongebruikt in de kast had liggen, in een fabriek worden daar artikelen mee geteld! Laar ik nou ook nog een kabeltje ongebruikt naar de meterkast hebben liggen.

toppie, maar ja hangt weer aan de PLC, hoewel ... mijn mening weer ben herzien betreft het uitfaseren an de PLC, juist nu is de snelheid en degelijkheid vele malen acurater dan de Domoticz, draaiende op een Pi. Door continue te monitoren of er een puls op de PLC wordt ontvangen vergt dit veel CPU van de Pi, het resulteerd in laat aanschakelen van de lampen ed, om maar een praktisch voorbeeld te geven. Vandaag werd ik dus opgeschrikt dat we geen energie verbruikte, op zich natuurlijk goed nieuws, maar het kwam omdat er te veel pulsen per minuut werd gegenereerd waardoor het als een enkele puls werd gezien.

update:

PLC Blijft Hoofdsysteem.

Op de PLC draait nu een programma die het huidige / gemiddelde verbruik en de meterstand bijhoud en door mijn c++ Snap7 programma's wordt uitgelezen uit de PLC Hoofdcomputer en verstuurt middels MQTT naar alle (Domoticz) clients. Via de Central Database kunnen alle Inputs, Outputs, Merkers en DB's worden uitgelezen zonder code te hoeven wijzigen. Dit is per DomoPi in te stellen.

Lees 360 keer Laatst aangepast op zaterdag, 04 november 2017 03:48
Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!