Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
donderdag, 21 juli 2016 01:26

Raspberry Pi3 Vipa s7 RF 433 mhz extender

Geschreven door PLC Man
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Raspberry Pi3 Vipa s7 RF 433 mhz extender Foto's van de officiele VIPA site!

Zoals in de vorige blogs beschreven ben ik bezig met huis automatisering. Om een beetje modulair te werken beschrijf ik hoe bepaalde functionaliteit kan worden verkregen. Ik probeer daarom devices te maken die opzich zelf staand de functionaliteit kan faciliteren. Nu wil ik een device maken wat een signaal van een PLC verstuurd middels een RF 433 mhz signaal.

 Dat je daarmee bv KAKU devices kunt besturen is bijvoorbeeld een functionaliteit. Dit wordt in een ander blog beschreven. Dat je met een configuratie als dit ook je standalone PLC Wi-Fi enabled kan maken is bijvoorbeeld ook mogelijk. Wellicht is dat het leuke van een device als een Raspberry Pi3, goed!

In dit geval willen we een apparaat dat op commando van de PLC een RF signaal verstuurd. Het is jammer dat ik geen programmeur ben anders zou ik wel antwoord kunnen geven op de vraag wat voor soort input is daarvoor nodig, de PLC verstuurt niks maar veranderd alleen van status. Het te maken device moet dus vragen. Ik heb nu een soort van numerieke code, simpel als Puls 1 = 1, Puls 2 =2. Dit kan natuurlijk veel beter.

Het lijkt me dat het volledig autonoom moet kunnen werken, in eerste opzet ga ik dus op het device alleen DATA ontvangen, wellicht moet dat later anders, omdat ik de intelligentie in de PLC heb zitten is daarop acteren het meest logische. Dit maakt migreren voor mij ook makkelijker en in geval van een crash kan de data welicht weer op worden gevraagd, wat mij brengt op een backup mechanisme. Ik ga er dan maar vanuit dat MySQL de lokale database moet worden omdat ik voor de rest helemaal geen idee heb wat ik anders moet gebruiken hoewel ik denk dat iets als SQLite of zo wel populair is. SQLite heb ik volgens mij ook op android devices gezien en wel eens wat mee geprogrammeerd maar dat mag geen naam hebben. Mischien is het een optie om een externe MySQL server te gebruiken maar daar moet ik nog even over nadenken. na ja ik heb helaas tijd genoeg?

Mischien moet er ook geleik RF ontvangen worden gemaakt, daar zou natuurlijk een soort van feedback gemaakt mee kunnen worden als het device en de PLC aan het lokale netwerk zijn verbonden, natuurlijk het meest logische. Maar toch! Maar voorlopig doen we even zonder.

 • Opvragen info van PLC
 • Versturen RF signaal met juiste DATA
 • Opslaan bepaalde gegevens (LOG)
 • Back-up Sensor DATA en dergelijke.
 • Ontvangen RF Signaal (latere versies)
 • Device moet een lifeline functie hebben

 Wat voor software heb je nodig, ik ga ervan uit dat je de officiele software gebruikt en de installatie hebt gedaan.

 • WiringPi
 • nog meer shit kom ik zo wel op.
 • Oj iets met libnodave om de PLC uit te lezen.
 • scripttaal
 • Database opslag (MySQL)

 

Ik heb vandaag de componenten uit china gekregen, na twee weken valt mee, achteraf. En nu gaan we testen. De eertse test lukt niet lijkt geen signaal. Test nu wel de goedkope RF433, dus? Volg nu even de tut van Jeroen Steenhuis kijken of dit lukt en ook weer opnieuwe kan voor de tut.

Voorlopig is dit document nog even een notitieblad. Als alles werkt wordt het uiteraard een tutorial.

AB Woonkamer instelling.

Frontcode 4 en draaiwiel. M

Voor de test zettenwe deze even op 1 - A

 sku 370793 1

sku 370793 2

 

Lees 850 keer Laatst aangepast op donderdag, 04 augustus 2016 00:32

1 Reactie

 • Reactielink Marcel donderdag, 02 maart 2017 22:15 Geplaatst door Marcel

  Lijkt me ook erg euk om te doen, ik zal je blog met aandacht blijven volgen. Ga zo door...

Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!