Simone is The Best
FREE Joomla Template
Ever Created

Tel: (038) 777 77 00
Email: sales@yourdomain.com

Blizzer Inc.
350 5th Ave, New York, NY 10118, US

Show in Google Maps
donderdag, 15 oktober 2015 17:00

Profileren, bewijzen en je anders voor doen!

Geschreven door Mr M.
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Hallo allemaal ik ben een man met bijzonder veel interessen op vele gebied. Maar mijn voorkeur geniet toch wel de wetenschap met als voorkeuren. Robotica, domotica en Werkplek automatisering in de breedste zin van het woord.

En toch lukt het mij niet om deze meer dan gewone interesses niet om te zetten in een voor mij financiel goed. Groten deels door mijn karakter en persoonlijkheid want hoewel ik op vele fronten goed mee kan komen is het voor mijzelf opkomen een van mijn valkuilen. Helaas ben ik in de afgelopen periode getroffen door meerdere hernia's waardoor ik fysiek wat beperkingen heb opgelopen wat het bemoeilijkt om een reguliere job te vinden. Aan de andere kant heb ik veel vrije tijd dus als er iets moet gebeuren heb ik tijd aan mijn zijde. Een negen tot vijf verhaal zit er niet echt in, maar ja we leven in een wereld waarin alles vierentwintig uur per dag gebeurd en dus is het wellicht een voordeel dat je buiten de tijden om lokaal natuurlijke een voordeel moeten kunnen creëren.

Maar goed we zullen dit aspect maar even laten rusten. Hoe gaan we er nu voor zorgen dat ik weer even financiële middelen ga realiseren.  Het lijkt zo gemakkelijk als je dan zogenaamd zoveel weet en gepassioneerd bent, maar waarom lukt het dan toch niet. Moet ik gaan zoeken of mezelf aanbieden. Ik weet het wel maar ja ik durf? het niet. een voorbeeld collega's worden op cursus gestuurd om een bepaald systeem te leren, maar ik zou willen dat de collega's uit eigen initiatief naar een cursus te sturen. Als het de bedoeling is om aapjes te creëren dan is het okay, en ik kan daar tot op zekere hoogte wel in vinden. Het zijn dan gewoon mensen die bepaalde werkzaamheden uitvoeren met bijvoorbeeld een stratemaker die een straatje legt.

Ook zijn er veel automatiseerders die het gewoon leuk vinden om te automatiseren. Bedrijven die innovatief zijn hebben deze mensen nodig om verder te komen, natuurlijk zijn de aapjes ook nodig. En tot waar loopt de grens van aapje! Desalniettemin, Ik ben een persoon die problemen zoekt, niet maakt maar kijkt of er ergens nog wat te verbeteren valt. Als je onderzoekt of er nog wat te verbeteren valt dan kom je vanzelf probleempjes tegen, het ligt er aan bij welke organisatie je werkzaam bent of dit wel dan niet in jou wordt gewaardeerd. Dit kan uiteraard slecht voor je uitpakken, de aapjes daar in tegen die geraken nooit in dit soort posities daar zij reactief bezig zijn. Proactief is dus veelal een gevaarlijk terrein.

Ook zijn mensen bang om door jouw toedoen hun baan te verliezen. En ergens is dat ook zo, maar een bedrijf of een economie moet toch economisch gaan werken op de eerste plaats. Zitten de personen dan wel op de juiste plek! Men praat over team, teamwork maar als men iets meer interesse toont dan creëert men vanzelf wel weer andere mogelijkheden voor de juiste persoon wat het bedrijf ook weer te goede komt en dus ook weer het team. Nikst baan weg. tijd om weer wat te verbeteren. Nieuwe problemen overwinnen. Geen problemen aar nieuwe mogelijkheden.

Maar ja ik heb makkelijk lullen. Anderzijds zijn zij aan het werk en ik niet. X

 

Lees 1352 keer Laatst aangepast op maandag, 25 juli 2016 17:51

Gerelateerde items (op tag)

Meer in deze categorie: Steve Jobs School »
Log in om reacties te plaatsen

Het weer

°F | °C
Error! Unable to Find Specified Location!